Elk ventilatiesysteem voor de woningbouw, evenals kleine utiliteit, wordt van ontwerp tot realisatie in eigen beheer uitgevoerd.

Diverse systemen zijn mogelijk: van een afzuigsysteem voor een woning tot een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning voor een kantoor of woning.

Ventilatie is een belangrijk onderdeel van een gebouw, systemen dienen zodanig te worden ontworpen en gemonteerd dat de gebruiker deze ook eenvoudig kan bedienen. Een juiste voorlichting aan de gebruiker is daarom noodzakelijk.

Voldoende frisse lucht is een onmisbaar ingrediënt voor gezondheid en comfort. Steeds vaker leidt het intensief isoleren van panden tot slechte ventilatie, met een verstoorde luchtvochtigheid tot gevolg. Daarom zijn gecontroleerde ventilatiesystemen in eigentijdse woningen en werkruimtes onmisbaar geworden.

Slechte ventilatie en te vochtige ruimtes zijn niet goed voor de gezondheid. Het kan leiden tot hoofdpijn en een suf gevoel. Daarnaast kunnen muffe luchtjes ontstaan en het vocht kan de betreffende woning of het betreffende gebouw aantasten. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als (na)geïsoleerde oudbouw.

Smit IDT verzorgt alle vormen van ventilatie, van natuurlijke ventilatie met roosters tot en met geavanceerde installaties met warmteterugwinning en balansventilatie.

Het is absoluut noodzakelijk dat u de mechanische installatie goed onderhoudt door deze regelmatig en grondig te controleren en schoon te maken. Als u de unit regelmatig schoonmaakt, dan zorgt u ervoor dat uw mechanische ventilatie beter werkt en veel langer meegaat. Bovendien voorkomt u hiermee eventueel capaciteitsverlies tot wel 10% per jaar.

Indien u de unit niet goed schoonhoudt dan zal de mechanische ventilatie onnodig gaan slijten en ontstaan mogelijk risico’s voor uw gezondheid. Door regelmatige controle en het consistent bijhouden van de mechanische ventilatie, zorgt u er tevens voor dat eventuele geluidsoverlast wordt voorkomen.